SPOTTERSPOTTERSPOTTERSPOTTER
DESTEK OL
  • EN
  • TR
  • Hakkımızda
  • Üyelik
  • Etkinlikler
  • Galeri
  • Destek Fonu
  • İş Birliklerimiz
  • İletişim
  • Hesabım

SPOT Projects, kültür ve sanat dünyasını yakından takip etmek isteyen sanatseverler için kurulan bağımsız bir sosyal girişimdir. SPOT Projects; SPOT.TER üyelik paketleri ve SPOT Destek Fonu’ndan oluşur. SPOT.TER paketleri bireylere ve kurumlara sanat ve kültür alanında teori ve pratiğe dayalı programlar sunar. Yıl boyunca süregelen programlar farklı yaş gruplarında geniş bir kitleye hitap eder. Tüm üyelik paketlerinden ve sponsorluklardan elde edilen gelir ile SPOT Destek Fonu oluşur. Bu fon Türkiyeli sanatçılara üretim ve/veya eğitim imkanı ve diğer sanat etkinliklerine kaynak sağlar.

SPOT sunduğu çeşitli programlarla, hızla gelişen sanat ve kültür dünyası içinde, sanatsever bireylere ve kurumlara en hızlı, doğru ve güncel bilgi edinebilecekleri sosyal bir paylaşım alanı yaratır. Böylece sanat üretimi ve eğitimine gösterilen farkındalığı yaygınlaştırmayı ve dolaylı olarak katkıda bulunmayı amaçlar. 

SPOT, iş modeli ile Türkiye’de bir ilk ve alanında öncü bir inisiyatiftir. Her bir SPOT katılımcısı bir sanat destekçisidir.

TARİHÇE

2020

Bireysel Üyelik Paketleri Arasına “SPOT.TER Online” Adıyla Yeni Paket Eklendi

SPOT Projects 2020 yılında, COVID-19 sebebiyle fiziksel olarak gerçekleştirdiği etkinlik programını online platforma taşıma kararı aldı. İlkbahar dönemini fiziki olarak gerçekleştirdiği 7 etkinliğin yanı sıra Zoom üzerinden gerçekleştirdiği 10 online etkinlikle tamamlayan SPOT Projects, SPOT.TER Sonbahar 2020 dönemi için Bireysel Üyelik paketlerine “SPOT.TER Online” adıyla yenisini ekledi.

SPOT Destek Fonu Projeleri

SPOT Destek Fonu, 2020 yılında Pera Müzesi’nde “Minyatür 2.0 –  Güncel Sanatta Minyatür” sergisinde gösterilen CANAN’ın “Ademler ve Havvalar (2020)” ve “Güzel ve Çirkin (Aslan ve Ceylan) (2020)” adlı işlerine üretim desteği verdi.

2019

Destek Fonu Projeleri

SPOT Destek Fonu İlkbahar 2019 döneminde ilk olarak 23 Şubat – 23 Mart tarihleri arasında Protocinema tarafından gerçekleştirilen ve Atina’da açılan PEERS AT HTTPDOT.NET “blokchain is… / …for nothing” (blokzinciri… / …hiç uğruna)sergisine üretim desteği sağladı. 

İkinci olarak Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği Türkiye Şubesi (AICA Türkiye) tarafından yayına hazırlanan ve Türkiye’nin otuz yıllık sanat serüveninde araştırmacılar için bir kaynak, alana ilgi duyanlar için bir bellek niteliği taşıyan “Çağdaş Sanat Nasıl Oluyor Yani?” başlıklı kitabın basımına destek verdi. 

SPOT Üretim Fonu ve sponsorluklar aracılığıyla 2016 yılına kadar toplam 32 sanatçıya yeni iş üretimi desteği sağlayan “Domates Biber Patlıcan” etkinlik serisi bir yayına dönüşerek “Domates Biber Patlıcan 2012 – 2016: Bir Etkinliğin Külliyatı”başlığıyla Nisan ayında okuyucularla buluştu. “Domates Biber Patlıcan” 2012, 2014 ve 2016 yıllarında SPOT Üretim Fonu tarafından düzenlendi ve Zeynep Öz küratörlüğünde gerçekleşti. Etkinlik serisinin belgelerinden oluşan ve editörlüğünü Süreyyya Evren’in yaptığı yayın, editörler Pınar Umman ve Yağız Alp Tangün tarafından yayına hazırlandı. Kitabın tasarımını ise Okay Karadayılar yaptı.

Son olarak, SPOT Destek Fonu bu yıl 15 Ağustos – 20 Eylül tarihlerinde “burada ve nerede” başlığı ile Aslı Serbest ve Mona Mahall’in küratörlüğünde 7 edisyonu gerçekleştirilecek Sinopale’nin destekçilerinden biri oldu.

2018

SPOT.TER Bireysel Üyeliği Yenilendi

2018 yılında,“SPOT.TER Bireysel-Dönemlik, Yıllık, Akşam” seçenekleri ile sayısız etkinlik organize eden SPOT.TER, tüm üyelikleri SPOT.TER Bireysel Üyelikadı altında, 5, 10 ve 15’er adet etkinlik içeren paketler ile birleştirdi.

Destek Fonu Projeleri

SPOT Destek Fonu, 2018 senesinde 16 Şubat-16 Mart tarihleri arasında Performistanbul tarafından açılan Performistanbul Canlı Sanat Araştırma Alanı’nda gerçekleştirilen “İHTİYAÇ: SEN – 672 Saat Canlı Süreç” ve 4 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında “Sözden Öte” başlığı ile gerçekleşen  4. Mardin Bienali’nin destekçileri arasında yer almıştır.

2017

Seminer ve Aile Paketi

2017 yılında, SPOT.TER üyelik paketlerine Aile ve Seminer Paketleri eklenerek hem içerik hem de katılımcı yelpazesi genişletildi. SPOT.TER Çocuk ve bireysel üyelik programlarından yola çıkılarak ailelere özel yenilikçi bir paket oluşturuldu. SPOT.TER, seminer üyelik paketleri ile katılımcıları alanında uzman konuşmacılar ile buluşturmaya devam ediyor.

2016

Etkinlikler

2016 yılında SPOT.TER üyelik, İş’te SPOT ve SPOT.TER Çocuk paketleri katılımcılarına zengin ve güncel içerikli programlar sunmaya devam etti. Ayrıca SPOT Destek Fonu, Zeynep Öz küratörlüğünde gerçekleşen “Domates Biber Patlıcan 3” festivali kapsamında üretilen işlere ve programa sponsor oldu.

2015

Çocuklar İçin

2015 yılında, 6-11 yaş arasında çocuklar ve gençler için disiplinler arası temalarda sanat programları ve turları içeren SPOT.TER Çocuk paketleri oluşturuldu. Çeşitli mekanlarda organize edilen bu programlarda 270 çocuk katılımcı ile 19 atölye gerçekleştirildi.

2014

Üretim ve Sergi

2014 yılında SPOT Destek Fonu, Zeynep Öz’ün küratörlüğünde ve “Domates Biber Patlıcan 2” kapsamında uluslararası ve yerel konuşmacıları bir araya getirerek ArtInternational Fuarı’nın 2. edisyonunda izleyicilerle buluşturdu.

2013

Kurumsal İş Birlikleri

2013 yılında bireysel katılımların yanı sıra kurumsal iş birlikleriylekurum çalışanları ve müşterileri için İş’te SPOT paketleri hayata geçirildi. Kurumlara özel olarak hazırlanan bu programda bugüne kadar 130 üye ile 64 üyelik etkinliği; 239 katılımcı ile 16 seminer dizisi gerçekleştirildi.

2012

Üyelik Programı

2012 yılında SPOT.TER üyelik programı başladı. Aktif üye sayısını her geçen yıl arttıran SPOT.TER’da, bugüne kadar 507 üyenin katılımıyla 194 üyelik etkinliğidüzenlendi.

Uluslararası Seminerler

2012 ve 2014 yıllarında American Express sponsorluğunda SPOT 4 farklı başlıkta uluslararası seminerler gerçekleştirildi. 380 kişi katılım gösterdi.

Üretim Fonu

2012 yılında SPOT Destek Fonukuruldu ve bu fon ile üretilen ilk sanatçı projesi hayata geçirildi. Destek Fonu ve sponsorluklardan elde edilen gelir ile 2016 senesinin sonuna kadar toplam 19 sanatçının yeni iş üretimine kaynak yaratıldı. Üretilen işler, Zeynep Öz’ün küratörlüğünde “Domates Biber Patlıcan Festivali” adı altında sergilendi. Festival kapsamında yeni sanat işlerinin sergilenmesinin yanı sıra sanat dünyasından yerel ve uluslararası isimlerin katılımıyla sunum performans, konuşma,  film gösterimlerinden oluşan geniş bir etkinlik programı da sunuldu.

2011

Kuruldu

SPOT Projects 2011 yılında, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Zeynep Öz ve Laura Carderera tarafından kuruldu ve faaliyetlerine başladı. 2011-2017 yılları arasında Tansa M. Ekşioğlu ve Zeynep Öz tarafından geliştirilen programlarla çalışmalarına devam eden SPOT Projects, 2017 Sonbahar döneminden itibaren Tansa M. Ekşioğlu tarafından yönetiliyor.

Seminerler ve Atölyeler

SPOT Projects organizasyonuyla 2011 senesinden beri sanat tarihi, güncel sanat, koleksiyonerlik, film okuması gibi farklı disiplin ve temalarda 21 seminer dizisi ve 7 atölye programı düzenlendi.

  • Hakkımızda
  • Üyelik
  • Etkinlik Takvimi
  • İş Birliklerimiz
  • Destek Fonu
  • Basın
  • SSS
  • Satış Sözleşmesi
  • Kullanım Koşulları
  • İletişim
2021 © Tüm Hakları Saklıdır.

BİLGİ ALÜYE OLDESTEK OL

SPOT Projects
Kemankeş Karamustafa Paşa Cad.
Mumhane Cad. No: 50, K: 1
Karaköy-Beyoğlu / İSTANBUL
+90 530 942 26 96
+90 212 251 43 00 – 34
info@spot-projects.com
  • EN
  • TR
  • Hakkımızda
  • Üyelik
  • Etkinlikler
  • Galeri
  • Destek Fonu
  • İş Birliklerimiz
  • İletişim
  • Hesabım
SPOTTER