SPOTTERSPOTTERSPOTTERSPOTTER
DESTEK OL
  • EN
  • TR
  • Hakkımızda
  • Üyelik
  • Etkinlikler
  • Destek Fonu
  • İletişim

Geçmiş Seminerler

    Home Geçmiş Seminerler

    Geçmiş Seminerler

    Güncel seminer paketini gör »

    Sinemanın Gizli Dili: İz Bırakan Kadınlar (Mart 2017)

    Hazırlayan: Ela Başak Atakan

    Bu seminer dizisinde her hafta farklı bir filmi ele alarak, çalışmalarıyla sinema dünyasında ilham kaynağı olmuş, parmakla gösterilen kadınlara bir bakış sunacağız. Yılın tartışılan yapımı ve Oscar’a aday gösterilen “La La Land” ile başlayan programda, Carrie Fisher’ı ve unutulmaz karakteri Prenses Lea’yı hatırlayıp, sahneyi çağdaş kadın sinema sanatçılarına bırakacağız.

    PROGRAM

    1.  hafta (8 Mart): “Emma Stone” La La Land, Yön. Damien Chazelle, 2016
    2. hafta (15 Mart): “Tribute: Carrie Fisher” Postcards from the Edge, Yön. Mike Nichols, 1990
    3. hafta (22 Mart): “Jane Campion” The Piano, Yön. Jane Campion, 1993
    4. hafta (29 Mart): “Andrea Arnold” American Honey,  Yön. Andrea Arnold, 2016

     

    Sanat'la Sanatçı Arasında (Aralık 2016)

    Hazırlayan: İnci Eviner

    1. hafta: “Otoportre – Kendine Bakan Sanatçı”Rembrandt’dan günümüze kadar sanatçılar kendi benliklerini Otoportre’lerinde aramışlardır. Otoportre sanatçının varlığının estetik bir kanıtı olduğu kadar, kendini yeniden yaratmanın da bir yolu olmuştur. Otoportre, tuvalden Sophie Calle’inki gibi performatif yapıtlara doğru farklı biçimler almış ve sanatçının kimliği, çağın ruhu ve varoluş konusunda bize önemli ipuçları vermiştir. Otoportre’ye bakmak bizi kendi içimizdeki yabancıya götüren yepyeni bir deneyimdir.
    2. hafta: “Picasso, Delacroix, Hirschhorn”Picasso, Delacroix, Hirschhorn, zaferle yıkım arasında insan doğasının yıkıcı yanını nasıl ifade ediyorlar? Tarihsel bir sıra izlemeden üç yapıt arasında sıçramalar yaratarak sanatta etik değerleri tartışmak; günümüzü dinamik bir perspektif içinde anlamak için önemli bir olanak.
    3. hafta: “Sanatta Kimlik Sorunu”Sanat tarihi Temsil ve Gerçek arasında sıkışan bedenin kendine özgürlük alanı yaratma mücadelesi olarak okunabilir mi? Sanatçı özne kendini nasıl inşa ediyor? Sanat bir direniş biçimi olabilir mi? Kültür ve cinsiyet farklılıkları, evrensel değerler için bir tehdit midir?

    Sinemanın Gizli Dili: Güncel Sinama (Mart 2016)

    Hazırlayan: Ela Başak Atakan

    Altın çağını yaşamakta olan sinema, dijital devrim sayesinde artık daha genç, daha cüretkar ve daha erişilebilir. Bu seminer dizisinde sinemanın evrimdeki son perdesini inceliyoruz. Karşımızda son yılların taptaze, düşündürücü, şaşırtıcı, kalıp kıran ve tartışma başlatan filmleri var. Eksen ve kökende ise Avrupa.

    PROGRAM

    1. hafta: “Deli Kısraklar” Mustang, Deniz Gamze Ergüven, Fransa-Almanya-Türkiye, 2015
    2. hafta: “Zorlayıcı Sebep” Force Majeure, Ruben Östlund, İsveç, 2014
    3. hafta: “Bir Dev Hakkında” Leviathan, Andrey Zvyaginstev, Rusya, 2014
    4. hafta: “Eş Bulmaya 45 Gün” Lobster, Yorgos Lanthimos, Irlanda/Yunanistan, 2015
    5. hafta: “Güzeller Güzeli” La Grande Bellezza, Paolo Sorrentino, İtalya, 2013

    Sinemanın Lezzet ve Tarifleri (Aralık 2015)

    Hazırlayan: Ela Başak Atakan

    Nasıl bazı yemek tarifleri titizlikle gizli tutulursa, her başarılı filmin de tarifi saklıdır.  Film dikkatle tadılırsa tarifi bulunur.   Sinemanın mutfağına bakacağımız ve değişik lezzetleri tadacağımız bu seminer serisinde, ara sıcaklar ortaya azar azar gelmeye devam edecek.

    PROGRAM

    1. hafta: “Klasik” – Bir Klasiğin Anatomisi Casablanca, Michael Curtiz, 1942
    2. hafta: “Dogme 95” – Sinemada Yeni Bir Akım, Breaking The Waves, Lars Von Trier, 1996
    3. hafta: “Türler ve Sıradışı Örnekleri”- Kurallar Kırmak İçindir, Something Wild, Jonathan Demme, 1986
    4. hafta: “Çağdaş”- Günümüzün Yetenekleri, The Grand Budapest Hotel, Wes Anderson, 2014

    Güncel Sanat Ne Diyor? (Aralık 2015)

    Hazırlayan: Osman Erden

    Bu 5 haftalık seminerin amacı, güncel sanatın neyi içerdiğini, gayesinin ne olduğunu açıklamaktır. 1950’li yılların sonlarından yani modern sanattan güncel sanata geçiş sürecinden başlayarak günümüze dek güncel sanat alanını şekillendiren önemli başlıklar seminerin konusudur. Bu doğrultuda güncel sanat alanında öne çıkan sanatçılar ve ürettikleri işler incelenecek ayrıca günümüzde güncel sanat alanını şekillendiren unsurlara değinilecektir.

    PROGRAM

    1. hafta: II.Dünya Savaşı sonrasında modern sanattan güncel sanata geçiş
    2. hafta: Güncel sanat ve siyaset
    3. hafta: Güncel sanat ve feminizm
    4. hafta: Sergiler, bienaller, küratörler
    5. hafta: Güncel sanat piyasasını şekillendiren unsurlar (galeri sistemi, sanat fuarları, müzayedeler)

    Sanat İçin Ölmeli, Sanat O Zaman Sanat (Mart 2015)

    Hazırlayan: Süreyyya Evren

    Sanatın Neliği Hakkında Kesin Yargılar
    Süreyyya Evren’in hazırlayıp sunduğu bu 5 haftalık seminer dizisinde, tarih yazımı, sahte sanat, politik sanat, queer teori gibi konular, hem yerel hem de uluslararası bağlamda örneklerle incelenip, ilişkilendirilerek, güncel sanata ve sanat tarihi yazımına dair katılımcılara eleştirel, farklı bir bakış sunmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

    PROGRAM

    1. hafta: Sanat Anlaşmak Değildir Nedensiz De Alınır
    2. hafta: Bunu Francis Bacon Da Yapabilir
    3. hafta: Kimseyi Görmedim Ben Senden Daha İyi
    4. hafta: Doğruyu Söylerim Ben Bu Akşam
    5. hafta: Develerle Yaşıyorum Hissi

    Güncel Sanat: Türkiye (Aralık 2014)

    Hazırlayanlar: Marcus Graf

    Bu programda, Türkiye’de güncel sanatın oluşum süreci, bu süreç üstünde etkisi olan kişilerin ve tanıklarının anlatımları üzerinden, tarihsel bağlam içerisinde değerlendirilecektir. 20. Yüzyılın başından itibaren Türkiye’de sanat algısını belirleyen dönüm noktalarına değinildikten sonra, 1960’lardan itibaren güncel sanata evrilen pratiklerin izi sürülecektir.

    PROGRAM

    1. hafta: 19.Yüzyılın Sonundan 1970’ler
    2. hafta: 1970’ler
    3. hafta: 1980’ler
    4. hafta: 1990’ler
    5. hafta: 2000’ler

    Güncel Sanat: 101 (Mart 2014)

     

    Hazırlayan: Marcus Graf

    Bu 5 haftalık seminer dizisindeki amaç, güncel sanatı özümsemek ve derinlemesine anlamak için gerekli bilgi donanımının katılımcılarla paylaşılmasıdır. Güncel sanat tarihi, sanatçılar ve bağlantılı kavramlar aracılığıyla üzerinden tartışılacak; modern sanattan güncel sanata geçiş sürecinden başlayarak 20. Yüzyılın ikinci yarısındaki önemli akımlara değinilecek ve en son olarak günümüzdeki eğilimlerden bahsedilecektir.

    PROGRAM

    1. hafta: Güncel Sanattaki Önemli Kavramlara Giriş
    2. hafta: Güncel Sanat Tarihi I
    3. hafta: Güncel Sanat Tarihi II ve Güncel Türk Sanatına Giriş
    4. hafta: Güncel Sanat Tarihi III
    5. hafta: Koleksiyonerliğe Giriş

     

    Güncel Sanat Piyasaları: Türkiye, İran, Orta Doğu Sanat Piyasalarının Dinamikleri (Mayıs 2013)

    American Express ve SPOT Uluslararası Seminerler
    4 Mayıs 2013 | Pera Palas Hotel

    Konuşmacılar: Roxane Zand, Salma Tuqan, Arzu Komili, Bashar Al- Shroogi, William Lawrie, Haro Cümbüşyan, Yasmin Atassi, Stephane Ackermann
    Moderatör: HG Masters

    “Türkiye, İran ve Orta Doğu Sanat Piyasalarının Dinamikleri” başlığı altında yürütülecek üçüncü American Express ve SPOT Projects uluslararası seminerinde konuşmacılar Orta Doğu’daki güncel sanat kurumlarının gelişimine dair bilgi verecek, sanat piyasalarındaki trendleri ve gelişmeleri yorumlayacaklardır.

    Victoria & Albert Müzesi Küratörü Salma Tuqan’ın bölgede üretilen sanata dair değerlendirmelerini içeren konuşmayla başlayacak seminer, HG Masters’ın yöneteceği iki oturumdan sonra, Sotheby’s Orta Doğu ve Körfez Başkan Yardımcısı Roxane Zand’ın bölge güncel sanat piyasalarının bugünkü durumu ve gelecek ile ilgili senaryoları hakkındaki konuşması ile sonlanacaktır.

    10 Fotoğraf / 10 İş (Nisan 2013)

    25 Nisan 2013
    Hazırlayan:
    Ali Taptık

    Bu atölyede, keşfinden günümüze fotoğraf tarihini rotalar olarak ele alarak, mecranın tarihinde mihenk taşı olmuş işlerin ve günümüzün önemli çalışmalarının tematik, görsel, yöntemsel benzerliklerini karşılaştırılacaktır. Yer yer kesişen, yer yer çemberler çizen rotalarda fotoğrafın geçirdiği teknolojik ve sosyal değişiklikleri takip etmeye çalışacak, farklı coğrafyalar ve tarihlerden fotoğraflara yan yana bakarak sanatın diğer alanları ve başka mecralarla olan ilişkileri inceleyecek mecranın baskı, kitap ve projeksiyon gibi sunumlarının yarattığı anlamsal ve görsel farklılıklara değineceğiz.

    1930’lar Almanya’sındaki genç çiftlerin portrelerinden (Sander) günümüz İspanyol matadorlarının fotoğraflarına (Dijkstra), Texas’tan gündelik eşyaların hallerinden (Eggleston) İsveç’in karamsar kışlarına (Tunbjork), New York caddelerinden insan hallerinden (Klein), Tokyo’nun arka sokaklarına (Moriyama) fotoğraf tarihinde gezineceğiz.

    Çok Bak, Az Al - Chelsea'de Bir Gün (Nisan 2013)

    10 Nisan 2013
    Hazırlayan:
    Mari Spirito

    Bu atölye, New York’un galeri bölgesi Chelsea’de sanat işi almak için çıkılan bir gezintinin simülasyonudur. Bu süreçte farklı tür galerileri ziyaret edip, sergilere, galerilerdeki sanat işlerine ve özel izleme odalarına bakılacaktır. Galericiler, sanatçılar ve diğer koleksiyonerlerle bir araya gelerek, sanat işlerinin fiyatlandırmasına bakarak, bir güncel sanat eseri edinme süreci ele alınacaktır. Sanat işi seçimi hep kişisel bir süreç olsa da, beklenen etik ve gayri-resmî formaliteler ve varolan davranış normları az çok aynıdır; atölye sırasında da bu formalite ve normlar tartışılacaktır.

     

    Güncel Sanat: Mecralar (Mart 2013)

    Hazırlayanlar: Nazlı Gürlek & Zeynep Öz

    Güncel sanat işlerini incelediğimizde, kullanılan mecra klasik anlamdaki önemini yitirmiş olsa da, tarihsel ve günümüz işlerini anlamak açısından mecraların tarihini bilmek önemlidir. 5 haftalık bu seminer dizisinde resim ve heykelden başlayarak fotoğraf, enstalasyon, video, performans gibi mecraların kısa tarihçesiyle günümüz sanatçıları tarafından nasıl kullanıldığına bakacağız.

    PROGRAM

    1. hafta: 20. ve 21. Yüzyıl Sanatında Mecralar
    2. hafta: 20. ve 21. Yüzyıl Sanatında Mecralar
    3. hafta: 20. ve 21. Yüzyıl Sanatında Mecralar
    4. hafta: 20. ve 21. Yüzyıl Sanatında Mecralar
    5. hafta: 20. ve 21. Yüzyıl Sanatında Mecralar

    Güncel Sanat Öncesi - 20. Yüzyıla Kadar (Şubat 2013)

    Hazırlayanlar: Mürüvvet Türkyılmaz

    Bu 5 haftalık seminer programımızda, 15. yüzyılın sonundan başlayarak Geç Empresyonizme kadar Batı Sanat Tarihi’nin kronolojik geçişlerinde sözü edilen akımlara ve doğuş nedenlerine bakılacaktır. Modern ve Çağdaş Sanat’a temel oluşturabilecek bazı akımların ve tavırların resim, heykel, mimari, müzik gibi alanlar ile etkileşimi anlatılacaktır. Aynı zamanda bu program, akımların farklı coğrafyalarda oluşumları, toplumsal koşulları ve Türkiye’de aynı alanlara yansımalarını karşılaştırarak, içeriğe bağlı sergi gezileri ile farklı tarihsel izler sürmeye, keşfetmeye davet edecektir.

    PROGRAM

    1. hafta: Klasizm / Maniyerizm
    2. hafta: Barok, Rokoko, Neo-Klasizm
    3. hafta: Osmanlı / Lale Devri (1718-1730)
    4. hafta: Romantizm, Realizm
    5. hafta: Empresyonizm, Aydınlanma Çağı / Oryantalizm

    Sonsuz Mutluluk? Dada! (Ocak 2013)

    15 Ocak 2013
    Hazırlayan:
    Adrian Notz

    Dada akımının oluşumundaki sürecin ve tarihsel bağlamının sunumu, stratejisi, gerçekleşmesi ve etkileri ile Cabaret Voltaire’in dünya projelerini yeniden hayata geçirme örnekleri üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirilecektir. Bu atölye katılımcı bir seminer olarak ele alınacaktır. Bu hem Dada’nın kavramsal içeriğini yönetir hem de bugün yeniden gerçekleşmesine imkan tanır.

    Güncel Sanat: Temalar (Ocak 2013)

    Hazırlayanlar: Özge Ersoy & Zeynep Öz

    5 haftalık bu seminer, özellikle 2000 sonrası yurt içi ve yurt dışında sanatçılar tarafından sıkça ele alınmış temaları işleyecektir. Sanatçı pratiklerine bakarken küratöryel gelişmeleri de inceleyeceğimiz bu programın sonunda, katılımcılar yakın dönemde sanat üretiminin ve görsel sanatlardaki mecraların nasıl değiştiği üzerine bilgi sahibi olacak ve bu konularda tartışma imkânı bulacaklar.

    PROGRAM

    1. hafta: 2000’ler Öncesi Temalar
    2. hafta: Mimari ve Güncel Sanat
    3. hafta: Sanat, Aktivizm, Politika
    4. hafta: Kurumsal Eleştiri
    5. hafta: Belgesel ve Arşiv

    Sanat Olarak Sinema (Aralık 2012)

    13 Aralık 2012
    Hazırlayan:
    Fatma Çolakoğlu

    Virgina Woolf film üzerine şöyle sorar: “Hissedip anladığımız, ama hiçbir zaman konuşamadığımız gizli bir dil var mı? Böyle bir dil varsa, gözle görülür hale getirebilir mi? Düşüncenin, sözcüklerin yardımı olmadan kılınabilecek bir yönü var mıdır?” Bu atölyede yazar, film teorisyeni Rudolf Arnheim’in 1932’de yazdığı “Sanat Olarak Sinema” kitabından yola çıkarak, 1900’lerin başından günümüze önemli yapıtlardan örneklerle, sinema sanatının doğası mercek altına alınır.

    Fotoğraf Tarihi ve Koleksiyonerliği (Aralık 2012)

    19 Aralık 2012
    Hazırlayan:
    Sinem Yörük

    Bu atölyede fotoğrafın tarihine ve gelişimine bakılacaktır. Bu tarihçedeki anahtar isimlerden bahsedilecek ve dönemin sanat akımlarıyla fotoğrafın ilişkisine bakılacaktır. Bunun yanı sıra fotoğraf koleksiyonerliği için gerekli bilgilerden (değişik temalar, üsluplar, fotoğraf baskısının değeri, korunması ve bakılması gibi) söz edilecektir.

    Sanat ve Tasarımın Arakesiti (Aralık 2012)

    13 Aralık 2012
    Hazırlayan:
    Burcu Yağız

    Bu atölyede, sanat ve tasarımın ilişkisine bakılıp, disiplinlerarası pratiklerden bahsedilecektir. Sanat ve tasarım pratiklerinin birbirine yaklaştığı durumlara bakılıp tasarımcı – sanatçı kimliği üzerine değinilecektir. Atölye içeriğinde öncelikle sanat ve ürün tasarımı, grafik tasarım, mimari tasarım, moda tasarımı, servis ve hizmet tasarımı, etkileşim tasarımı gibi farklı tasarım disiplinleri arasında iş üreten sanatçı/tasarımcıların işleri sunulacak ve tartışılacaktır. Aynı zamanda sanat-tasarım tarihlerinde referansların birbirine yakınlaştığı anlar hakkında bilgi verilecektir. Atölyenin kavramsal içeriği, İstanbul’daki önemli tasarım mağazalarınavesanatçı/tasarımcı atölyelerine/sergilerine yapılacak alan gezileriyle desteklenecektir.

    Güncel Sanat: Türkiye (Kasım 2012)

    Hazırlayanlar: İz Öztat & Zeynep Öz

    Bu programda, Türkiye’de güncel sanatın oluşum süreci, bu süreç üstünde etkisi olan kişilerin ve tanıklarının anlatımları üzerinden, tarihsel bağlam içerisinde değerlendirilecektir. 20. Yüzyılın başından itibaren Türkiye’de sanat algısını belirleyen dönüm noktalarına değinildikten sonra, 1960’lardan itibaren güncel sanata evrilen pratiklerin izi sürülecektir.

    Seminerler SPOT Ofisi’nde, saha gezileri ise SPOT.TER Üyelik Programı kapsamındaki etkinlikler ile yapılacaktır.

    PROGRAM

    1. hafta: 19.Yüzyılın Sonundan 1970’ler
    2. hafta: 1970’ler
    3. hafta: 1980’ler
    4. hafta: 1990’ler
    5. hafta: 2000’ler

    Güncel Sanat Öncesi - Modernizmin Ekseni (Kasım 2012)

    Hazırlayan: Mürüvvet Türkyılmaz

    5 haftalık bu seminer programımız, 20. yüzyıl sanat akımlarının farklı coğrafyalardaki etkileşimini, bu akımların tarihsel bağlamında gelişen toplumsal, politik kaynaklarını ve Türkiye’de aynı akımların farklı yansımalarını karşılaştırmalı olarak keşfetmeye davet etmektedir. Bu keşif süresince Art-Nouveau, Fovizm, Ekspresyonizm, Kübizm, Fütürizm, Soyut Sanat, Dada ve Sürrealizm, Suprematizm, Bauhaus, Konstrüktivizm, Soyut Dışavurumculuk, Op Sanat-Pop Sanatı akımlarını incelenecektir.

    PROGRAM:

    1. hafta: Art-Nouveau, Fovizm, Ekspresyonizm
    2. hafta: Kübizm, Fütürizm, Soyut Sanat
    3. hafta: Dada ve Surrealizm, Suprematizm, Bauhaus, Konstrüktivizm
    4. hafta: Türk Mimarisi ve Dönemleri
    5. hafta: Soyut Dışavurumculuk, Op Sanat / Pop Sanatı

    Video Sanatı (Kasım 2012)

    29 Kasım 2012
    Hazırlayan:
    Bengü Karaduman

    Bu atölyede video sanatının nasıl ve nerelerde ortaya çıktığına ve öncesinde hangi sanat akımlarının ve teknolojik gelişmelerin bu sanatı tetiklediğine bakılacaktır. Video sanatının eşleştiği disiplinleri örnekler üzerinden irdeleyerek hangi disiplinleri doğurduğuna odaklanılacaktır. Video sanatının medya sanatına doğru gelişiminin izlerini sürerken, medya sanatının da “sanat ve teknoloji”, “sanat ve bilim” bağlamında ulaştığı yerlerden bahsedilecektir.

     

     

    Müzayedeler: Sormak İsteyip Soramadıklarınız Üzerine (Kasım 2012)

    20 Kasım 2012
    Hazırlayanlar:
    Leonie Moschner & Paul Hewitt

    Uluslararası ve yerel müzayede evlerinden sanat uzmanlarının moderatörlüğünde gerçekleşecek bu atölyede, müzayedelerin sanat piyasasındaki önemi ve müzayedelerde alım gerçekleştirmenin temel esasları konusunda pratik öneriler anlatılacaktır. Sunumların ardından temsili bir müzayede oturumu düzenlenecektir.

     

    Güncel Sanatta Risk 2: Başarılı Sanat Koleksiyonerliği - Çin Modeli (Kasım 2012)

    American Express ve SPOT Uluslararası Seminerler
    9 Kasım 2012 – Divan İstanbul (Elmadağ)
    Konuşmacılar: Uli Sigg, Karen Smith, Defne Ayas

    Başarılı Sanat Koleksiyonerliği: Çin Modeli başlığı altında verilecek seminerde; sanat tarihçisi ve Çin sanatı üzerine uzman Karen Smith, Tate Müzesi’nin Uluslararası Danışma Kurulu üyesi ve dünyanın en ünlü, itibarlı Çin güncel sanat koleksiyoneri Uli Sigg ve Prens Claus Vakfı’nın Asya temsilcisi, Şangay’daki Arthub Asya Kültür Vakfı’nın eş yöneticisi ve Witte de With Müzesi’nin direktör/küratorü Defne Ayas, Çin güncel sanat örneğine bakacak ve bu coğrafyada koleksiyonerlikle sanat dünyasının gelişimi arasındaki etkileşmeyi inceleyecek.

     

    Sanatçı Okumaları: Güncel Sanatçılar ile Sanat Tarihine Bakış (Nisan 2012)

    Hazırlayan: Zeynep Öz

    “Güncel Sanatı Kavramak” adlı ilk seminerimizin devamı olarak sunulan bu programda, 20. yüzyılın en önemli sanatçı ve eserlerine derinlemesine bakılıp, günümüz sanatçılarının pratikleriyle arasındaki bağ tartışılacaktır. Güncel sanatı anlamak için öncelikle tarihi örnekleri anlamak ve yapı taşlarını bilmek gerekir. Sanatçı sunumları ve soru-cevap yöntemi ile ilerleyecek olan bu program, güncel sanatçı pratikleri ve sanat tarihini karşılaştırarak anlatır. Batı Sanat Tarihi’ne referansların yanı sıra 1990’lar sonu ve 2000’ler İstanbul sanat ortamına da derinlemesine bakılacaktır.

    PROGRAM

    1. hafta: Dadanın Mirası: Anti Sanat ve Sanatsal Avangardlar
    2. hafta: Minimalizm Mirası: Post-minimalizm
    3. hafta: Kavramsalcılığın Mirası: Objenin Ölümü
    4. hafta: Toplumsal Cinsiyet Rolleri: Feminizm ve “Queer” Kuramı
    5. hafta: Galeri Ziyareti
    6. hafta: Kamusal Sanat
    7. hafta: Kurumsal Eleştiri

    Güncel Sanat: Türkiye - Bir Retrospektif (Nisan 2012)

    Hazırlayan: Zeynep Öz

    Bu programda, Türkiye’de güncel sanatın oluşum süreci, bu süreç üstünde etkisi olan kişilerin ve tanıklarının anlatımları üzerinden, tarihsel bağlam içerisinde değerlendirilecektir. 20. Yüzyılın başından itibaren Türkiye’de sanat algısını belirleyen dönüm noktalarına değinildikten sonra, 1960’lardan itibaren güncel sanata evrilen pratiklerin izi sürülecektir.

    Seminerler SPOT Ofisi’nde, saha gezileri ise SPOT.TER Üyelik Programı kapsamındaki etkinlikler ile yapılacaktır.

    PROGRAM

    1. hafta: 19.Yüzyılın Sonundan 1970’ler
    2. hafta: 1970’ler
    3. hafta: 1980’ler
    4. hafta: 1990’ler
    5. hafta: 2000’ler

    Güncel Sanatta Risk 1: Doğru Sanat Koleksiyonerliği - Koleksiyonerin El Kitabı (Mart 2012)

    American Express ve SPOT Uluslararası Seminerler
    17 Mart 2012 | Four Seasons Bosphorus Otel
    Konuşmacı: Louisa Buck

    SPOT, American Express işbirliği ile, ‘Güncel Sanatta Risk’ başlığı altında uluslararası seminerler sunmaktan gurur duyar.

    Doğru Sanat Koleksiyonerliği: Koleksiyonerin El Kitabı adı altında sunulacak olan ilk seminer, 17 Mart 2012 Cumartesi günü, uluslararası güncel sanat platformunun en önemli yazar ve eleştirmenlerinden Louisa Buck tarafından verilecektir.

    Bu seminer Türkiye ve yurtdışındaki koleksiyonerlik ve sponsorluk (hamilik) modellerini inceleyecek ve irdeleyecek; güncel sanat piyasası, oyuncuları, organizasyonları, ve etkinliklerine dair kapsamlı bir rehber olacaktır.

    Güncel Sanat: 101 (Şubat 2012-Akşam)

    Hazırlayan: Zeynep Öz

    Bu 5 haftalık seminer dizisindeki amaç, güncel sanatı özümsemek ve derinlemesine anlamak için gerekli bilgi donanımının katılımcılarla paylaşılmasıdır. Güncel sanat tarihi, sanatçılar ve bağlantılı kavramlar aracılığıyla üzerinden tartışılacak; modern sanattan güncel sanata geçiş sürecinden başlayarak 20. Yüzyılın ikinci yarısındaki önemli akımlara değinilecek ve en son olarak günümüzdeki eğilimlerden bahsedilecektir.

    PROGRAM

    1. hafta: Güncel Sanattaki Önemli Kavramlara Giriş
    2. hafta: Güncel Sanat Tarihi I
    3. hafta: Güncel Sanat Tarihi II ve Güncel Türk Sanatına Giriş
    4. hafta: Güncel Sanat Tarihi III
    5. hafta: Koleksiyonerliğe Giriş

     

    Güncel Sanat: 101 (Şubat 2012-Gündüz)

    Hazırlayan: Zeynep Öz

    Bu 5 haftalık seminer dizisindeki amaç, güncel sanatı özümsemek ve derinlemesine anlamak için gerekli bilgi donanımının katılımcılarla paylaşılmasıdır. Güncel sanat tarihi, sanatçılar ve bağlantılı kavramlar aracılığıyla üzerinden tartışılacak; modern sanattan güncel sanata geçiş sürecinden başlayarak 20. Yüzyılın ikinci yarısındaki önemli akımlara değinilecek ve en son olarak günümüzdeki eğilimlerden bahsedilecektir.

    PROGRAM

    1. hafta: Güncel Sanattaki Önemli Kavramlara Giriş
    2. hafta: Güncel Sanat Tarihi I
    3. hafta: Güncel Sanat Tarihi II ve Güncel Türk Sanatına Giriş
    4. hafta: Güncel Sanat Tarihi III
    5. hafta: Koleksiyonerliğe Giriş

     

    Güncel Sanatı Anlamak (Kasım 2011)

    Hazırlayan: Zeynep Öz

    Bu 5 haftalık seminer dizisindeki amaç, güncel sanatı özümsemek ve derinlemesine anlamak için gerekli bilgi donanımının katılımcılarla paylaşılmasıdır. Güncel sanat tarihi, sanatçılar ve bağlantılı kavramlar aracılığıyla üzerinden tartışılacak; modern sanattan güncel sanata geçiş sürecinden başlayarak 20. Yüzyılın ikinci yarısındaki önemli akımlara değinilecek ve en son olarak günümüzdeki eğilimlerden bahsedilecektir.

    PROGRAM

    1. hafta: Güncel Sanattaki Önemli Kavramlara Giriş
    2. hafta: Güncel Sanat Tarihi I
    3. hafta: Güncel Sanat Tarihi II ve Güncel Türk Sanatına Giriş
    4. hafta: Güncel Sanat Tarihi III
    5. hafta: Koleksiyonerliğe Giriş

     

    Güncel Sanat: 101 (Ekim 2011)

    Hazırlayan: Zeynep Öz

    Bu 7 haftalık seminerdeki amaç güncel sanatı özümsemek ve derinlemesine anlamak için gerekli bilgi donanımının katılımcılarla paylaşılmasıdır. Güncel sanat tarihi, sanatçılar ve bağlantılı kavramlar aracılığıyla tartışılacak; modern sanattan güncel sanata geçiş sürecinden başlayarak 20. yüzyılın ikinci yarısındaki önemli akımlardan ve en son olarak günümüzdeki eğilimlerden bahsedilecektir.

    PROGRAM

    1. hafta: Güncel Sanattaki Önemli Kavramlara Giriş
    2. hafta: Güncel Sanat Tarihi I
    3. hafta: Güncel Sanat Tarihi II ve Güncel Türk Sanatına Giriş
    4. hafta: Güncel Sanat Tarihi III
    5. hafta: Koleksiyonerliğe giriş
    6. hafta: Sanatçı Atölye Ziyaretleri
    7. hafta: Saha Gezisi

    • Hakkımızda
    • Üyelik
    • Etkinlik Takvimi
    • Destek Fonu
    • Basın
    • Satış Sözleşmesi
    • Kullanım Koşulları
    • İletişim
    2023 © Tüm Hakları Saklıdır.

    BİLGİ ALÜYE OLDESTEK OL

    SPOT Projects
    Asmalı Mescit Mah. İstiklal Cad.
    No: 130, K: 4, D:401
    Beyoğlu / İSTANBUL
    +90 530 942 26 96
    +90 212 251 43 00 – 34
    info@spot-projects.com
    • EN
    • TR
    • Hakkımızda
    • Üyelik
    • Etkinlikler
    • Destek Fonu
    • İletişim
    SPOTTER

    Bu web sitesinde size daha iyi hizmet sunabilmek için çerez kullanılmaktadır. Kullandığımız çerezleri görüntüleyebilmek ve daha fazla bilgi almak için Gizlilik ve Çerez Politikası sayfasını inceleyebilirsiniz.

    Powered by  GDPR çerez uyumluluğu
    Gizliliğe genel bakış

    Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.

    Kesinlikle gerekli çerezler

    Çerez ayarları tercihlerinizi kaydedebilmemiz için kesinlikle gerekli çerezler her zaman etkin olmalıdır.

    Bu çerezi devre dışı bırakırsanız, tercihlerinizi kaydedemeyiz. Bu da, bu web sitesini her ziyaret ettiğinizde çerezleri tekrar etkinleştirmeniz veya devre dışı bırakmanız gerekeceği anlamına gelir.